Sonntag, 15. Februar 2009

Latviešu vērtības

90. gados Samuel Huntington publicēja savu prognoze, ka nākotnē būs starptautiskie konflikti starp civilizācijām par demokrātisko valsts iekārtu. Ronald Inglehart, ideju pārņemot, apgalvoja, ka konflikts nebūs par demokrātiju, bet par indivīdu lomu sabiedrībā. Rietumu liberālisms neesot citās kultūrās akceptējams.

Šī teorija, protams, tika sastādīta, kad sociālistiskās valstis vēl nebija sabrukušas. Un to sabiedrību vērtības pēc pārmaiņām vēl nevarēja raksturot.

Tagad ar ticību kaut kādai žīdu-geji sazvērestībai (autors šeit izmanto žīdu jēdzienu sakarā ar tā lietošanu iedzīvotāju vidū) un it īpaši saistīts ar personu Geroge Soros parādās piemēri, apgaismības trūkumam Austrumeiropas sabiedrībās salīdzinot ar Rietumiem, kur arī vēl pirms pusgadsimta homoseksuālitāti sodīja ar ieslodzījumu cietumā.

Protams, runāt par Rietumvērtībām nav nekas universāls, jo pat ASV, kura tiek uzskatīta par vadošo Rietumvalsti, atsevišķos -štatos piemēro nāves sodu, kas kontinentālā Eiropā nav vairs sen iedomājams.

Tā, vai nu Latvija cieš no finanšu krīzes vai nē, joprojām šis jautājums regulāri ir dienas kārtībā. 123. februārī, Saeima JL frakcijas deputāte, kas pat kādreiz ir bijusi aizsardzības ministre, publicē komentāru Latvijas Avīzē, prasot nāves sodu pedofiliem. Neviens, viņa argumentē, nevarot viņu pārliecināt par kaut ko citu, ka bērnu slepkavām esot tiesības dzīvot. Un viņa bez tā vēl pasvītro, ka arī neticot Eiropas argumentiem, jo tā Eiropa, kā redzams, nespējot Latvijā valdošo haosu nespējot nekādīgi ietekmēt.

Virsraksts: „Pedofiliem nav cilvēktiesības!“. Izsaukuma zīmi ielika pati autore.

Mūrniece nepiemin, ka seksuālās orientācijas pašas pa sevi nav noziegums, bet gan tikai pedofilijas velmju realizēšana. Arī viņa neraksta par seksuālu izmantošanu, kas, galvenokārt, notiek pašā ģimenē reizēm gadiem ilgi. Arī netiek pievienots rakstam fakts, ka daudz vairāk bērnu Latvijā cieš no vardarbības ģimenē nekā no pedofiliem.

Līdz ar to raksts nekas cits nav nekā populistiskais blabla.

Neskatoties uz to vajadzētu arī citiem latviešiem, kas vainu par visām grūtībām meklē regulāri labāk Briselē, pārdomāt, vai viņi sevi pieskaita pie Rietumvērtībām. Ja cilvēkties
Ibas nav universālās, tad tās nav cilvēktiesības. Un ja pa tiešam viņas nebūtu spēkā visiem cilvēkiem, tad , lūdzu, kurš šajā pasaulē noteiktu, kur, kad un kam viņas ir spēkā? Linda Mūrniece?

Latvija ir suverēnā valsts, kurai ir tiesības, veidot sabiedrību pēc savām iedomām. Varbūt, Mūrniecei vajadzētu nodibināt jaunu partiju, kura atklāti iestāsies par izstāšanos no ES kā arī visām pārējām telpām, kā, piemēram, Šengenas līguma. Tad varētu novērst, ka bez latviešu vai Latvijas vēstniecību piekrišanas ieceltos žīdi un geji.

Ja viņa sevi uzskata par demokrāti, tad viņa mēģinās atrast atbalstu tautas vidū demokrātiskā ceļā. Citādāk vienīgi palīdzētu valsts apvērsums un autoritārisms, kam atbalsts arī nemaz nav tik maz Latvijā.

Protams, tad būtu gan nepieciešams iedzīvotājiem pateikt un paskaidrot, kāds ir šāda soļa sekas. Iepirkties Berlīnē, Parīzē dzert kafiju utt. Vajadzētu tad ilgāk iepriekš ieplānot.

Kā beidzās autarkijas mēģinājumi, par to Eiropā var stāstīt Rumānija un Albānija.

Keine Kommentare: